Chiropractie Natuurlijk

testimonials: patienten aan het woord

De heer E. D. uit Berkel en Rodenrijs

Ik had net als zoveel mensen een keer last van mijn onderrug en dat ging maar niet over. Van verschillende kanten werd mij aangeraden een afspraak te maken bij ‘Chiropractie Natuurlijk’. De ontvangst was warm en hartelijk. Er werd een scan van de spierspanning en zenuwactiviteit in mijn rug gemaakt waaruit bleek dat niet alleen mijn onderrug maar ook mijn bovenrug en nek niet goed in balans waren. Na enkele behandelingen was niet alleen mijn rugpijn nagenoeg verdwenen maar ook de nare, zware hoofdpijnen, waar ik vrijwel wekelijks last van had, zijn zo goed als weg! Dankzij Shamim en zijn vriendelijke medewerkers heb ik niet alleen geen rugklachten meer, maar is ook kwaliteit van mijn leven er écht aanzienlijk op vooruit gegaan.

J.P. de Poorter, 42 jaar, Den Haag

Een half jaar geleden ging het wielrennen mij steeds slechter af.
De macht in mijn benen was weg en ik dacht aan oververmoeidheid. Nooit
gedacht dat de bron van de problemen mijn rug was. Na enkele weken
behandeling door Shamim Khorsand ging het beter en ik kreeg mijn geloof in een sportief 2012 terug. En dat is uitgekomen, want ik ben alweer vele
fietskilometers verder. Onder andere de 175 lange Gran Fondo Giordana door de Dolomieten heb ik goed gereden. Op dit moment heb ik enkel nog
onderhoudsbehandelingen om de 8 weken. Shamim bedankt!

Mevrouw S. vd D.

Lange tijd heb ik met lage rugklachten rond gelopen. Vooral 's nachts en 's ochtends was dit pijnlijk bij het omdraaien in bed en het opstaan. Ik ben eerst bij de fysiotherapeut geweest. Dit hielp wel, maar nadat de behandelingen stopten, kwam de pijn weer terug. Ook Cesartherapie leverde uiteindelijk niets op. Via een advertentie in de krant ben ik bij Shamim terecht gekomen. Na een week of 4 dacht ik nog dat dit ook niet hielp, maar na ongeveer 6 weken was ik pijnvrij! Nog steeds kom ik elke 3 maanden een keer bij Shamim en de rugklachten zijn niet meer terug gekomen. Bijkomend voordeel is dat de behandelingen weinig tijd kosten.

Mevrouw M. E.

Door een klein huiselijk ongelukje, had ik een enorme klap in mijn nek en hoofd gekregen. Ik was geheel duizelig kon niet tegen licht, ik kon geen tv kijken en mijn spieren waren verkrampt. Ik had geen idee wat te doen. Ik dacht misschien een hersenschudding De reguliere zorg bracht me niet verder. De neuroloog vertelde me dat ik kerngezond was en het zou wel over gaan. Ik belde mijn fysiotherapeut en overlegde de situatie. Hij adviseerde me om naar een chiropractor te gaan. Hij kon mij niet verder helpen om te genezen. De chiropractor maakte een eerst een scan en vervolgens ben ik begonnen met de behandelingen. De eerste periode ging ik twee keer per week voor een behandeling. Ik vond de behandeling best een impact hebben op mijn energie en in het begin was ik kapot. Na een maand kwam er verbetering, mijn spierspanning werd veel lager, ik kon weer tegen licht en zelfs rustig tv kijken. Na een periode van ca 3 maanden was ik ca 80 % hersteld en na een periode van 12 maanden voelde ik me veel fitter en in balans dan voor het ongeluk. Ik ga nog steeds een aantal keer per jaar naar de chiropractor, aangezien het me ondersteunt in de balans tussen inspanning en ontspanning en het functioneren in het dagelijkse leven. In mijn beleving is het behandelen heel effectief en er kan geen pilletje tegenop.

Mevrouw W. v. S. (60 jaar)

Na een aantal jaren bij de manueel therapeut te zijn geweest, wat niet veel hielp, ben ik via een folder in de bus bij Shamim terecht gekomen. Na een scan begon de behandeling eerst 2 in de week en na ca. 6 weken 1 keer per week. Ik had een verkeerde houding. Ik liep met mijn kont naar achteren en met een holle rug. Hij heeft mijn hele houding veranderd. Ik loop nu netjes (trots) recht. Na foto's te hebben gemaakt, bleek dat ik in mijn nek en rug artrose heb en door de behandelingen er beter mee omga door de andere houding. Conclusie minder last van mijn nek en rug. Nu ga ik nog eens in de maand voor een "service beurt" zullen we maar zeggen. Ik ben blij dat ik naar Shamim ben toe gegaan.

Mevrouw L. de Leeuw

Sinds september 2011 ben ik onder behandeling bij Shamim. Na vele ziekenhuis bezoeken kreeg ik tehoren dat ik maar met alle pijn moest leren leven. Rug en nek zijn versleten en is niets meer aan te doen.In het verleden 2x een nekhernia gehad en aan geopereerd. Via de wekelijkse kranten zat er een folder bij van de Chiropractie. Na veel aarzelen heb ik een afspraak gemaakt. Na een goed gesprek en het bekijken van mijn oude scans en het onderzoek van Shamim kreeg ik tehoren dat er aan de slijtage zelf niets aan was te doen, maar er wel degelijk iets aan de pijn was te doen. zowel in de nek als in de rug. De eerste weken ben ik 2 x in de week behandelt. Ik had hier eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in, maar ben trouw ieder keer gegaan. Heel langzaam werd de pijn minder. Nu 5 maanden zijn de klachten al voor 80% weg. Dit had ik zelf nooit meer verwacht na alle uitslagen van het ziekenhuis. Ik blijf deze behandelingen dan ook zeker voortzetten, want ik wil niet meer terug naar af.

Mevrouw E.S.

Ik ben 14 jaar werkzaam in de tuinbouw. In de eerste 9 jaar hiervan, liep ik elk jaar bij de physiotherapeut voor mijn nek en onderrug. Na 9 jaar ben ik van baan veranderd en doordat ik met langere planten werkte, was mijn werkhouding ook veranderd. Na een jaar ben ik naar de huisarts gegaan vanwege extreme pijnklachten en werd doorgestuurd naar een manueel therapeut, omdat mijn klachten tussen de schouderbladen zaten en mijn nek was erg stijf. Na een behandelingssessie van een aantal weken ging het al beter. Na een half jaar kon ik weer terug met dezelfde klachten. De manueel raadde mij aan om een rontgenfoto van mijn bovenrug te maken, want hij vertrouwde het niet helemaal. Hieruit kwam dat ik een lichte scoliose had tussen C6 en Th7. Maar hoe licht de scoliose ook was, ik had er dagelijks last van tijdens mijn werk. Begin 2009 ben ik op internet gaan kijken of er meer opties waren om de pijn te verlichten. Ik kwam terecht bij Chiropractie Natuurlijk. Voor de zekerheid ben ik toch nog even naar de huisarts gegaan en gevraagd of het uitmaakte of ik naar de manueel therapeut moest gaan of de chriopractie. Volgens de huisarts maakte dit niet zoveel uit. Omdat ik bij Chiropractie Natuurlijk eerder terecht kon, ben ik hier heen gegaan. En daar zit ik nu nog steeds.

In het begin van de behandeling ben ik 2x in de week gegaan en langzamerhand ging het beter. Dr. Khorsand heeft mij gezegd dat hij de scoliose neit ongedaan kan maken, maar het uiteindelijke doel zou zijn om elke twee maanden een soort 'onderhoudsbeurt' te doen, zodat de stand van mijn botten/gewrichten beter op hun plek zouden blijven. Hierdoor wordt de pijn minder en juist door de twee maandelijkse behandeling is de scoliose beter te behandelen. Ik ben nu ongeveer 3 jaar onder behandeling bij Chiropractie Natuurlijk en wat Dr. Khorsand heeft gezegd is uitgekomen. De pijn is drastisch afgenomen, ik voel me veel fitter en ik zit veel beter in m'n vel. Chiropractie is een echte aanrader.

Mevrouw C.D. (80 jaar)

Met veel rugklachten naar de chiopractie Dr. S. Khorsand. De eerste keer al een verlichting, mijn hele nek zat ook vast, dus dat was het eerste werk. Nu na 10 x een behandeling gaat het wel een stuk beter. Maar ik hoop wel dat ik er helemaal vanaf kom. De behandeling is prima. Ook de ontvangst is heel goed en vriendelijk. Dit is wat ik u wil laten weten.

Mevrouw D.P.

Ik wilde laten weten dat ik sinds ik bij de chiropractie kom ik vrijwel zowat van mijn hoofd, schouder en nekklachten af ben. Er zat bij mij wat scheef in mijn nek en na een tijdje werd de hoofdpijn al steeds minder.. Ik ben erg tevreden en Shamin is altijd oprecht meelevend en heel erg vriendelijk. Ik kan het een ieder aanraden!

De heer P.V. (57 jr)

De laatste jaren kreeg ik steeds meer last van hoofdpijn vanuit de nek. Dit werd steeds frequenter tot vier of vijf dagen per week! Het ontstond altijd 's nachts om ongeveer 3 ā 4 uur. Ik slikte dan steeds nurofan, dit was het enige dat hielp. Paracetamol deed niets. Ook ging ik vaak lang onder een hete douche, thuis of bij een autohof onderweg in Duitsland. In het ziekenhuis werd wel een versleten nekwervel geconstateerd, maar dat kon de hoofdpijn niet veroorzaken!? Ook een neuroloog kon niets vinden, behalve dat mijn bloeddruk te hoog geworden was. Ook had ik al jaren last van doofheid. Dit kwam doordat er steeds vocht in de gehoorgangen zat. Elke 2 maanden bezocht ik de oorarts. Hij maakte het schoon, zodat ik weer even wat hoorde. Aan beide oren ben ik geopereerd. Toch kwam het steeds terug. Uiteindelijk kwam ik via een tip bij Dr. Khorsand terecht. Hij maakte eerst een spierscan, waarop heel duidelijk te zien was waar zeer hoge spanningen zaten: in de nekspieren en de onderrug (versleten tussenwervelschijf). Op de röntgenfoto's van het ziekenhuis zag hij dat de atlas scheef stond. Waarschijnlijk door een ongeluk, 15 jaar geleden. Hierdoor was er aan één kant een slechte doorbloeding. Na jaren was de spanning op de spieren zo hoog dat steeds de hoofdpijn ontstond. Dr. Khorsand voorspelde dat na min. 20 behandelingen geen hoofdpijn meer zou ontstaan. Na een behandeling heb ik altijd fysiotherapie, om de spanning uit de spieren te masseren. Omdat de atlas recht moet blijven, heb ik nu nog 1 behandeling per maand. Zo wordt het langzaam afgebouwd. Dr. Khorsand behandelt ook mijn rug. Ik heb nu geen hoofdpijn meer en mijn gehoor is ook weer in orde. Ook heb ik veel minder last van mijn rug. Met dank.

Mevrouw D. vd V (34 jaar)
Tussen de schouderbladen vast. Onderrug zat vast, vaak hoofdpijn, last van RSI achtige klachten in handen en armen, nek zat vast.

Na de scan bleek ook wel precies waar de blokkades zaten. Resultaat: Bijna geen hoofdpijn meer, nek beweegt beter, kan beter ademhalen doordat het tussen de schouderbladen minder vast zit. Onderrug doet nog zeer, maar elke 4 à 5 weken onderhoud en dan gaat het goed.

 Ook tijdens zwangerschap ben ik goed geholpen en heb daardoor geen/weinig klachten ontwikkeld.

De heer M.I. (57 jaar)
Op de persoon toegesneden benadering. Flexibiliteit. Ontspannen sfeer met Shamim Khorsand DC en zijn stafmedewerkers. Grote vakkundigheid.

Mevrouw P. van P. (47 jaar)
Al jaren last van mijn onderrug, via advertentie bij Shamim gekomen en oh oh wat een verschil! Na een aantal behandelingen voelde het al zo anders, had veel eerder moeten doen! Praktisch geen last meer van mijn rug. Ik ga nu 1x per maand om het te onderhouden. Ik kan het iedereen aanbevelen, niet twijfelen maar doen!

De heer R.B. (43 jaar)
Voor de behandeling had ik veel last van vermoeidheid en stijfheid in de schouders en het midden van mijn rug. De stijfheid is zo goed als verdwenen. Met de vermoeidheid gaat het ook beter. Het voelt gewoon goed in mijn rug.

Ik ben zo enthousiast over de behandeling dat ik ook mijn dochter van 15 heb meegenomen. Haar hoofdpijn is verdwenen en ze kan zich beter concentreren op school.

Ook wil ik graag de vriendelijkheid van Shamim en de assistentes niet onvermeld laten.

Mevrouw G.R. (71 jaar)
Zeer positief, professioneel, klantgericht, duizeligheid weg. Ik ben heel tevreden en blij dat ik hier gekomen ben. Bij terugkeer van de klachten kom ik “op herhaling”.

Mevrouw Wies Strik (54 jaar)
Iedere dag opstaan met de vraag: “Hoe zal het vandaag weer gaan?” Na 3 jaar was ik de hoofdpijn zo zat dat ik naar Therapiepraktijk Aurora ben gegaan. Hannah van der Staay verwees mij voor mijn nekwervels door naar Shamim. Na het overleggen van mijn hoofdpijnklachten is Shamim direct van start gegaan met een behandelplan in combinatie met de massagetherapie. In het begin ging ik 2 keer in de week en boekte al snel resultaat. Hij dacht echt met mij mee en kwam zelfs met een speciaal hoofdkussen. Mijn droom kwam uit, zonder hoofdpijn op vakantie naar Egypte. Nu ga ik nog 1 keer per 2 maanden voor onderhoud naar hem toe. Ik ben blij dat ik door de behandelingen nu alles weer kan doen.

De heer P.B. (62 jr)
Wegens een versleten schouder moest ik sinds maart 2010 pijnstillers nemen. Diclofenac plus een maagversterker. In december 2010 nu 4 weken geleden, ben ik bij chiropractie natuurlijk terecht gekomen. Het is een openbaring hoe ik me nu voel. De pijn is uit mijn lichaam verdwenen vanaf de eerste behandeling geen pijnstillers meer! Ik heb er dus veel baat bij, super!

De heer K. van R. te De Lier (62 jr)
Mijn klachten waren mij al een paar jaar tot last, dan weer wat minder en dan weer erger, dus wisselvalig. Mijn klachten waren ontstaan in mijn onderrug,waar ik met bewegen erg veel last van had. Mijn nek had ook problemen, vooral met het draaien en dat gaf ook veel uitstraling naar mijn schouders. Het was net of alles samen getrokken werd. Heb vele fysiotherapie behandelingen gehad die wel verlichting gaven, maar geen oplossing voor mijn probleem.

Op een avond zag ik een advertentie in de krant over een spierspanning meting ( myovision scan) bij Chiropractie Natuurlijk. Ik heb contact opgenomen, en mij laten informeren wat dat inhoudt. Nadat deze scan gemaakt was, kon ik zien waar de spanningen zaten en ben gelijk in behandeling gegaan. Ik ben nu zo ver dat ik mij weer goed kan bewegen, goed slapen, en weer veel energie over heb om fijne dingen te doen. Waar ik jaren mee heb gelopen, ben ik met drie maanden bijna kwijt.

Mevrouw M. K (41 jr.) te Delft
Ben vanaf januari 2007 met de behandelingen begonnen voor nek- en armklachten. In het begin was het eng, alles kraakt. Maar al snel hadden de behandelingen goed resultaat. De nekklachten zijn nagenoeg verdwenen. Op dit moment (maart 2008) maak ik alleen nog gebruik van de onderhoudsbehandelingen. Ben zeer tevreden!!

De heer R.B. te Pijnacker (48 jr)
Ik heb me 5 weken geleden aangemeld ivm schouder- en nekklachten. Nu na 10 behandelingen 2x per week zijn de klachten een stuk minder. De schouder is los en de nekklachten zijn een stuk minder. Het is nog niet helemaal weg, maar we zijn pas 10 behandelingen bezig. Wat ik graag extra wil vertellen is dat ik de heer Khorsand als behandelaar als zeer kundig en prettig ervaar.

De heer T. S. te Huizen (66 jr)
Hartelijk dank voor de behandeling die ik heb gekregen voorafgaande aan mijn aorta- en beenslag aderoperatie. Ik kan u zeggen dat de behandelingen mijn ziekenhuisopname aanmerkelijk hebben verkort. De behandelend chirurg zei letterlijk verbaasd te zijn over mijn herstel. Voorafgaand aan de operatie was het loopprobleem vele malen minder hinderlijk dan in de voorafgaande periode. Hartelijk dank voor alles!

De heer J.H. A te Pijnacker (83 jr)
Rugklachten, koppijn, raar gevoel links, neus verstopping, een soort verlamming links. Mijn overtuiging in de chiropractie is de benadering van wat geeft de persoon door. Eindelijk sinds de laatste 2 jaar heeft de Nederlandse benadering van ziekenzorg ingezien en erkend dat iedere persoon 'n waarschuwingssysteem heeft dat de gezondheid toestand controleert en waar nodig signalen uitgeeft door gevoelstoestand, pijnscheuten etc en deze niet altijd te verstoren door pillen, operaties enz. maar ook de benadering door goede chiropracticums te erkennen als volwaardige gezondheidspraktijken. Door de benadering van uit geestelijke als lichamelijke schreeuw van de persoon en daaruit tegemoet komen ter vermindering van de "fout" die er wel of niet is. Luisteren en kijken waarom die signalen er zijn.

Mevrouw
Het begon allemaal met een advertentie in de krant. Maak een afspraak en ontvang een gratis myovision scan. De scan wijst uit wat ik eigenlijk al wist. Het probleem zit in mijn onderrug. Na mijn eerste bezoek bij Shamim wist ik het zeker, dit is wat mijn lichaam nodig heeft. Shamim heeft me geholpen met mijn onderrug en schouders. Voor mijn werk zit ik dagelijks achter een computer, waardoor er een last op mijn schouders komt.

Ik vond het ook heel jammer dat Shamim, zijn vrouw en dochter terug gingen naar Amerika. Mijn blijdschap was ook zo groot toen ik na een paar jaar door Shamim gebeld werd. Ik was zo blij dat "mijn"chiropractor terug was. De verlichting die door mijn lichaam en geest gaat na iedere behandeling is niet te beschrijven. De klachten in mijn onderrug zijn aanzienlijk verminderd. Door de behandeling en extra oefeningen, worden mijn schouderspieren aangesterkt. Met één aanwijzing weet Shamim ook precies welke plek hij moet behandelen.

Mevrouw Y.N. te Den Hoorn (43 jr)
Klacht: "last" van stijfheid/pijn in nek en schouderbladen en niet kunnen slapen op de rechterkant. Na aantal behandelingen weer soepel draaiende nek en diepe pijn in schouderbladen bijna weg. Kan weer slapen op rechterzijkant. Lage rugpijn lijkt wat minder.

Moeder baby T.J. (7 maanden) te Den Haag
Tim was een huilbaby, erg onrustig en heel veel spugen. Hij heeft vanaf 28 weken zwangerschap in een stuitligging gelegen met zijn hoofd tegen mijn ribben. Hij is met een keizersnede geboren. Op aanraden van een kennis ben ik hier terecht gekomen toen hij 9 weken oud was. Hij is in het begin 2x in de week behandeld. Heel voorzichtig zonder forceren. Er wordt niet gekraakt zoals volwassenen!

Toen T. 4 maanden werd ging het al veel beter. Hij huilde minder en spuugde ook minder. Na nog een maand verder had ik een heel ander kind. Vrolijk, lachend en niks meer spugen. Ook slaapt hij nu veel beter.

Tim heeft het KISS - syndroom gehad waarbij er werveltjes niet goed zaten, omdat hij lang in een dwangpositie heeft gezeten. Ook bij zware of snelle bevallingen kan dit voorkomen. Ik ben blij dat ik deze stap heb ondernomen en vertel het ook tegen andere mensen met kleine kinderen!

Mevrouw B. (45 jr.) uit de Lier
12 jaar geleden kreeg ik na mijn bevalling last van mijn Si gewricht. Jaar in jaar uit was ik onder behandeling van diverse manueel therapeuten. Totdat ik het artikel over chiropractor Dhr. Khorsand las. Ik bedacht mij geen moment. Na een kennismakingsgesprek en een scan, vertelde de chiropractor mij zeker te kunnen helpen. Werkelijk geweldig. Na twee behandelingen van 20 minuten was de pijn verdwenen.

Onbegrijpelijk dat dit zo snel opgelost kon worden, helaas kwam de chiropractor niet eerder op mijn pad. Elke dag sta ik weer op en denk als 1e "ik heb geen rugpijn meer". Zeer tevreden ben ik nog onder behandeling voor mijn nek, want daar is wat meer tijd voor nodig. Dat snap ik ook wel, want tenslotte loop ik al 12 jaar met deze klachten. Ik word behandeld in Naaldwijk, zo dichtbij!

Mevrouw A. L. (57 jr.) uit de Lier
Bij mij werd door de neuroloog een hernia vastgesteld. Zolang de pijnklachten niet erger werden, werd een operatie afgeraden. Toch beïnvloedden deze klachten mijn dagelijks leven zodanig dat ik op zoek ben gegaan naar alternatieven. Voor mij was dat chiropractie. Mijn klachten zijn op dit moment grotendeels verdwenen en goed onder controle te houden. Een goede keuze die ik iedereen kan aanbevelen.

De heer F.H. de B (50 jr.) te Schipluiden
Ik heb er hele goeie baat bij, super 10+

Mevr. E. v. B. 67 jaar te Naaldwijk
Doordat ik mijn vriendin had helpen verhuizen, had ik een enorme rugpijn opgelopen, die uitstraalde naar mijn heup en been. Vijf weken hield het aan en paracetamol of spierzalf echt niets hielp.

Mijn werk kon ik niet meer doen en mijn man moest me uit de auto sjorren, want daar zag ik geen kans toe. Ook mijn hobby, in onze tuin werken, en nordic walking was niet meer te doen. Op een dag kwam er een folder van een chiropractor. Dat is mijn enige hoop dacht ik, en ik heb goed gedacht vanaf de eerste behandeling, voelde ik verlichting en nu na 7 behandelingen, ben ik zo goed als pijn vrij. Ik kan het echt iedereen aan raden. Blijf niet met pijn lopen, het hoeft echt niet!

Mevrouw H.J. te Delft (51 jr)
Sinds kort ben ik onder behandeling bij chiropractie Natuurlijk. Na het invullen van de lange vragenlijst, was hij verbaasd over mijn "dode handen". Hoe dode handen? Echt dood, zonder bloed en zonder gevoel vaak en zeker niet alleen als ik het koud heb. Daar kon hij zich niets bij voorstellen. De keer daarna dat binnen kwam, waren mijn vingers gedeeltelijk dood. Hij keek ernaar, voelde eraan. Dit was een redelijk onbekend verschijnsel, maar hij had wel een oplossing. Na 1 behandeling van mijn nek, rug en vingers stroomde het bloed erin en het is erin gebleven. Nu heb ik als ik met 3 à 4 graden op de fiets zit gewoon koude handen. Zomaar dat rare dode heb ik niet meer gehad, terwijl ik mij niet meer kon herinneren dat ik het ooit niet had gehad. Geweldig!

Mevrouw H. de V. te Rijswijk (49 jr)
Ik kom nu ongeveer 2 à 3 jaar. Nek- en schouderklachten. Veel spanning op de scan. Nu na 2 jaar is de spanning een stuk minder. Oude kwaal aan rechterbovenbeen (ongeluk) is niet weg, maar de pijn is wel een stuk minder. Ik hou het nu iedere maand bij.

Mevrouw M.J.B. te Delft (55 jr)
Ik ben in de praktijk gekomen met nek, schouder- en rugklachten. Bovendien heb ik eczeem aan mijn voeten. Na enkele behandelingen was ik van mijn lage rugpijn af en later van mijn middenrugpijn. Schouder- en nekklachten zijn voor een groot del verdwenen. Ik had ook de indruk dat het genezingsproces van mijn eczeem sneller ging. Wat ik ook prettig vond, was de manier waarop je werd ontvangen en behandeld. Ik vond het zelfs gezellig om er naar toe te gaan.

Mevrouw M.E. te Maassluis (39 jr)
Mijn ervaring is super! Ik liep al ca 2 maanden met hersenschudding klachten; misselijk, duizelig, pijn in hoofd en last van licht waardoor ik geen tv, computer en tl-licht aan kon. Na een goede intake en luisterend naar mijn klachten, ben ik na 3 à 4 behandelingen van mijn klachten af. Dus voor mij een positieve ervaring met veel effect, waar de gewone arts geen raad mee wist.

Mevrouw H.T te Naaldwijk (36 jr)
Ik ben bij de chiropractor terecht gekomen op aanraden van mijn mensendieck therapeut. Veel last van rugpijn en hoofdpijn. Nu, na 4 behandelingen heb ik al veel minder klachten. Ik ben heel tevreden.

Mevrouw L. van W (23 jr.) te Delft:
Circa 1½ jaar geleden kwam ik voor het eerst bij de chiropractor. Ik was ten einde raad. Ik had al jaren last van spierspanninghoofdpijn en fysiotherapie en manuele therapie haalden niets uit. Vrijwel direct na de eerste behandeling werd de pijn minder. Niet lang daarna was de pijn weg. Ik ben super blij om zonder pijn door het leven te gaan en ben dan ook super dankbaar daarvoor.

Dhr. J.S. (26 jr.) te Delft
Ik had al zo'n 10 jaar klachten in mijn onderrug met sporten. Na een myovision scan werd meteen de behandeling gestart. In het begin was het wel wennen, het ‘kraken’ van je rug blijft een beetje raar. In het begin hebben Shamim en ik afgesproken om de eerste maand niet te sporten/belasten. Normaal sport ik 4 à 5 maal per week, dus dit was even aanpassen. Dit is uiteindelijk (zo'n 2½ maand later) helemaal goed gekomen. Nu heb ik geen (weinig) last meer van mijn onderrug. Ik sport nu weer 4 à 5 keer per week zonder klachten. Vanaf nu ga ik nog 1 maal per 2 weken naar de chiropractor, dit blijf ik nog wel een tijdje doen vanwege het sporten.

Mevrouw L. D. (48 jaar) te Rijswijk
Belangrijkste klacht: lage rugpijn. Andere klachten: beenkrampen, slecht slapen, vermoeidheid en spanning. Na een aantal behandelingen nog steeds beenkrampen, maar ik slaap wel beter en dat resulteert weer in minder vermoeidheid en minder spanning. Wil wel opmerken dat ik hier in het najaar vaker last van heb en dat het verbetert wanneer de dagen langer worden.

B.W. te Delft (67 jaar)
Ik had pijn aan de rechter kant van mijn onderrug die via de achterkant van mijn been naar mijn kuit trok en soms naar mijn voet. Ik was al bij de fysiotherapeut geweest en hij had me geholpen met oefeningen. Die hadden de verkramping bewust gemaakt en door regelmatig oefeningen opgelost. De pijn verdween, maar kwam later een beetje anders weer terug. Overdag ging het wel, maar 's nachts was zittend 'slapen' de enige oplossing. Toen begon ik te begrijpen dat het probleem met de botten te maken had. Ik heb in 15 dagen 5 behandelingen gehad van de chiropractor S. Khorsand. Na de eerste behandeling was mijn situatie al meteen 40% beter. Na 2 behandelingen 50% en na 4 behandelingen 65%. Overdag heb ik nauwelijks nog klachten. 's Nachts is het nog schuin liggen, maar slapen kan ik weer aardig. Morgen nog één behandeling voor ik naar India vertrek. Ik zie het weer helemaal zitten en ben mijn behandelaar en zijn assistent dankbaar.

Mevr. A.B. te Rijswijk (24 jaar)
Ik kwam terecht bij de 'kraker' vanwege last van de onderrug. Eenmaal bij de chiropractor aangekomen hoorde ik dat het niet alleen goed is voor de rug, maar ook voor dingen als hooikoorts, menstruatiepijn e.d. Nu 2 maanden later heb ik minder pijn in mijn onderrug. Wat inhoudt dat ik weer normaal kan werken. Ook heb ik minder last van mijn buik, schouder, hooikoorts/allergie en huid (pukkels).

Dhr. H.W. v. D te Den Hoorn (56 jaar)
Na jaren met diverse rugklachten rond gelopen te hebben, ben ik uiteindelijk bij de chiropractor terecht gekomen. Ik ben nu geheel klachtenvrij. Doordat je houding ook verbetert, heeft dat een positief effect op o.a. de ademhaling en het welbevinden van andere organen. Hartelijk dank aan de chiropractor.

Angela Kok (36 jaar) te Delft
Op aanraden van mijn buurman kwam ik bij de chiropractor terecht. Ik wist er nog niet veel van, maar al na 2 behandelingen voelde ik merkbaar een verlichting van mijn rugklachten.

Saskia van der Waard (52 jaar) te Pijnacker
Toen ik voor het eerst voor een behandeling kwam, had ik erg veel last van mijn onderrug; ik liep daar al een jaar mee en had via de huisarts de raad gekregen om naar een manueel therapeut te gaan. Na 9 behandelingen was ik van de spierstijfheid af, maaar de oorzaak was niet weggenomen. Ik bleef pijn voelen aan het S1 gewricht. Op aanraden van een kennis kwam ik bij de chirpractor terecht. Meteen al na 1 behandeling bij de chirpractor voelde ik verbetering. Mijn rug, schouders en nek voelden soepeler aan. Inmiddels ben ik van de pijn af, voel geen stijfheid meer in mijn onderrug en stap nu soepel mijn bed uit ’s morgens. En dat al binnen 1 maand! De scan gaf aan dat ik enorm veel spierspanning in mijn rug had, alles was rood/paars. Ik ben nu heel benieuwd naar de volgende scan, want er moet zeker verbetering te zien zijn. Bovendien heb ik er een soepele nek en schouders aan overgehouden.

W. H. (47 jaar) te Nootdorp
Al jarenlang heb ik diverse rugklachten. Fysiotherapie gaf soms tijdelijk verbetering. Omdat mijn dochter startte met chiropractie heb ik belsoten ook mezelf te laten behandelen. Baat het niet, dan schaadt het niet! In het begin vond ik het vreselijk eng, maar ik heb toch doorgezet en met resultaat gelukkig! Op dit moment kom ik ook nog eens per 3 weken voor een ‘onderhoudsbeurt’. In het begin leken de klachten alleen maar toe te nemen, maar na de eerste fase is er zeker verbetering opgetreden. Rugpijn heb ik al een tijd niet gehad. De enige klacht die ik nu nog heb, is dat ik ’s ochtends last heb van een wat stijve rug. Ik hoop dat dit binnenkort ook over is.

Dhr. M. S. (47 jaar) te Delfgauw
Na een ongelukje jarenlang met pijn rondgelopen vanwege een verschoven rugwervel. Uiteindelijk toch maar eens de moeite genomen ernaar te laten kijken door Shamim. Na een paar behandelingen duidelijk effect; minder pijn. Sindsdien laat ik als het ware mijn rug ‘onderhouden’ met een behandeling elke 3 à 4 maanden en ga ik bijna zonder pijn door het leven.

Dhr. H.W.D. (56 jaar) te Den Hoorn
Klachten: Scheefstand van schouder/nek waardoor ik ook rugklachten kreeg. Met enkele behandelingen was de scheefstand weer gecorrigeerd, waardoor andere rugklachten werden opgelost.

Mevr. N S. (16 jaar) te Delft
Ik ben nu een paar keer naar de chiropractor geweest, en merk dat er al verandering optreedt. Ik heb geen uitstraling meer naar mijn armen (gehad) en heb over het algemeen minder last van mijn rug, vooral na het tillen, werken & sporten. Ook heb ik een minder stijve rug, en beweeg ik me soepeler dan voorheen. Volgens mij werkt chiropractie dus wel zeker, vooral na een aantal behandelingen, maar je moet wel een goede houding aanhouden, anders helpt het (denk ik) niet.

E.S. (43 jaar) te Delft
Ik heb al vanaf mijn 13e ontzettende last van mijn ongesteldheid. Een kindje krijgen hielp niet, zoals werd voorspeld! De laatste tijd was het zo erg, dat ik zelfs met medicijnen niet meer kon functioneren. Na een bezoek aan chiropractor Khorsand, is de pijn zijn scherpte verloren en hoef ik niet meer mijn werk te verzuimen. Ik dacht dat een chiropractor alleen voor pijnbestrijding van rug- en nekklachten was, maar sinds ik naar een open avond ben gegaan weet ik dat chiropractie zoveel meer inhoudt en is het niet vreemd meer dat mijn menstruatie veranderd is.

S. H. (14 jaar) te Nootdorp
Ongeveer 2½ jaar geleden, ben ik van een paard gevallen waardoor ik last kreeg van mijn rug. Na een paar maanden fysiotherapie was dit weer over. Na een jaartje kwamen de klachten weer terug. Ik heb toen mensendiecktherapie gehad, maar dat hielp niet. Dus ging ik naar de orthopeed die foto’s en scans heeft gemaakt waarop niks te zien was. Dus maar weer fysiotherapie, maar dit keer zonder resultaat. Een vriendin adviseerde mij naar de chiropractor te gaan. Nu na 2 maanden gaat het een stuk beter met mijn rug, alhoewel het niet helemaal over is.

M.N. (38 jaar) te Pijnacker
Aangezien mijn dochter nogal een wildebras was tijdens haar peuter/kleuter tijd, wilde ik het zekere voor het onzekere nemen en Shamim laten kijken of er geen wervels verschoven waren. Ze was zo vaak van speeltoestellen ed gevallen dat ik me toch wel zorgen maakte. Alhoewel ze helemaal geen klachten had (dacht ik). Al meteen bij de eerste testen die Shamim deed zag je een ongelijkheid in haar heupen en werd dat gelijk gecorrigeerd. Mijn dochter Fien van 7 vindt Shamim heel lief en gaat graag naar hem toe. De behandelingen doen dan ook geen pijn. Na verloop van tijd bleek het exceem waar mijn dochter last van had helemaal verdwenen te zijn! Shamim legde uit, dat door correctie van de ruggengraat het lichaam beter zijn zelfherstellend vermogen uit kan oefenen en dat het verdwijnen van haar exceem daar een gevolg van is.

H.W. (56 jaar) te Delft
Nek- schouder- en armklachten door onjuiste werkhouding en verkramping. Chiropractor corrigeerde mijn wervelkolom, waardoor spanningen afnemen en klachten verminderen.

A.S. (48 jaar) te Delft
Ik kwam bij de chiropractor met de volgende klachten: regelmatig hoofdpijn, veel last van onderrug (S1 gewricht), veel last van spieren naast schouderbladen. Resultaat na verloop van tijd: klachten zijn zo goed als verdwenen, vrijwel geen hoofdpijn meer en rugpijn vrij.

De heer P.H. te Delft (60 jaar)
Ik ben met pijnklachten in nek/schouders en uitstraling naar de armen bij de chiropractor gekomen. Daarvoor heb ik al jaren van alles geprobeerd: fysiotherapie, manuele therapie, pijnpolie en neuroloog. En nu na 8 behandelingen heb ik nu veel minder last. De nekpijn is nagenoeg verdwenen en ook de uitstraling naar de linker arm en schouder. Wel heb ik nog veel last van de rechter arm, maar daar had ik ook veel last van een verwaarloosde spierscheuring. Daar wordt nu aan gewerkt, dus ik hoop dat daar ook nog winst valt te behalen.

De heer K.S. uit Den Hoorn
Na vele jaren van nek-, schouder- en rugklachten en behandelingen door diverse therapeuten kwam ik via een reclameflyer terecht bij de praktijk van Shamim Khorsand. Eigenlijk ook min of meer uit nieuwgierigheid. Omdat ik al zo lang klachten had, dacht ik ‘laat ik dit eens proberen, misschien helpt dit’.

Ik ben niet snel ergens enthousiast over, maar over deze behandeling zeker wel. Dit had ik jaren eerder moeten doen. Na twee behandelingen merkte ik al duidelijk verschil. Inmiddels heb ik acht behandelingen gehad en de klachten zijn verdwenen.

Er is echter nog iets waarom ik hier mijn ervaringen met anderen wil delen en behandeling door dr. Khorsand van harte aanbeveel. Door allerlei omstandigheden ben ik ca. 10 maanden geleden ziek thuis komen te zitten. Dit had niets met mijn rugklachten te maken maar, om het heel simpel te zeggen, ik zat héél erg slecht in mijn vel! Welnu, uiteraard ben ik heel erg blij dat mijn rugklachten tot het verleden behoren, maar wat mij nog veel gelukkiger heeft gemaakt en mij ook zeer heeft verbaasd, is dat ik mij na twee behandelingen door Shamim een stuk opgewekter voelde en weer meer energie heb gekregen.

Hoe zoiets kan moet u maar aan Shamim zelf vragen, het heeft iets te maken met het feit dat door de correcties van de wervelkolom ook de zenuwbanenn en daarmee het zenuwstelsel, dat alle lichaamsfuncties aanstuurt, gunstig wordt beïnvloed. Het is voor mij ieder geval een bevestiging dat chiropractie niet alleen nek- en rugklachten kan verhelpen maar ook een oplossing kan zijn voor andere lichamelijke en zelfs psychische klachten. Ze zeggen weleens ‘wonderen bestaan niet’, maar voor mij komt dit wel aardig in de buurt. Shamim heel erg bedankt, en ook de assistentes bedankt voor de prettige begeleiding.

Mevrouw P. K. te Delft (54 jr)
Na jaren van regelmatige hoofdpijnaanvallen eindelijk weer zonder!

Mevrouw L.D. te Rijswijk (59 jr)
Op een advertentie gereageerd om een rugscan te laten maken! Was voor mij allemaal nieuwe, maar omdat ik ten einde raad was doe ik van alles om me beter te voelen! Dit i.v.m. allerlei klachten die ik heb overgehouden na een whiplash. Ik heb namelijk 3 ongelukken gehad in het laatste half jaar van 2000. De pijn was af en toe niet meer te verdragen, slapen ging bijna niet en ik kan alleen maar op mijn rug slapen omdat de pijn in de schouders te heftig is. De pijn trok vanuit de armen naar de schouders en bovenrug door mijn nek mijn hoofd in. Ook in het huishouden kon ik niks meer doen. Het douchen is al een aanslag op mijn lijf! Het is onbeschrijflijk!

Op 4 juli 2006 scan laten maken bij Dr. Shamim. Dat apparaat geeft de spanning aan van de spieren op de rug. Er zaten nogal wat spanningsplekken op mijn rug, zoals je op die scan kon zien. Op 24 juli 2006 de eerste afspraak gemaakt. Nou was ik al eerder door een chiropractor behandeld, dus het was niet vreemd voor mij. Hij kraakte mijn nek aan twee kanten, de rug aan de onderkant. Keek naar de stand van mijn benen en trok daar wat aan. De behandeling zelf doet beslist geen pijn, alleen het geluid is wat vreemd, maar omdat je hoofd als klankbord fungeert, lijkt dat erger dan het is! Alleen als hij oefeningen met mijn schouders deed was dat wel pijnlijk, maar dan kijkt hij de aan en vraagt altijd of het gaat! Dus dat is attent!

Tot nu toe ben ik 11 maal behandeld en ik ga mij steeds beter voelen in ik word emotioneel ook een stuk sterker! Ook geeft dr. Shamim oefeningen mee, waar ik me dan ook aan houd. De pijnen zijn een stuk minder (zoals ik het zelf altijd zeg; "De scherpte is er vanaf, maar we zitten nu eindelijk in de lift en gaan de goede kant op. Bijna had ik de moed al weer opgegeven, maar gelukkig kwam de advertentie in de krant op mijn pad, dat mij veel pijnverlichting heeft opgeleverd. In het begin kon ik niet eens zelf autorijden maar nu ga ik gewoon zelf naar hem toe.

Ik ben de heer Shamim dan ook zeer dankvaar voor zijn behandelingen. Nu voel ik me al een heel stuk beter dan de afgelopen 6 jaar, het is bijna niet te omschrijven wat een verlichting dit is. Ook heb ik andere therapieën gevolgd, maar nog nooit met dit resultaat. Ik wil niet teveel in details treden, omdat niemand daar iets aan heeft, maar het is eigenlijk gewoonweg GEWELDIG. Hopelijk kunnen Chiropractors nog heel veel mensen meer helpen hun leven te verbeteren! Want dat is het voor mij wel, wel meer leefbaarder geworden. Heerlijk!

Mevr. R.R. te Delft (35 jr)
Anderhalf jaar geleden ben ik verhuisd vanuit Noord-Holland naar Delft. In Noord-Holland was ik al bekend met een Chiropractor vanwege nekklachten. Maar sinds onze verhuizing ben ik niet meer bij de Chiropractor geweest. Ondertussen chagrijnig geworden van een ontzettende pijn in mijn nek (en alle pijnstillers) ben ik toch maar op zoek gegaan naar een Chiropractor hier in Delft. Via internet / google kwam ik bij Chropractie Natuurlijk terecht en daar heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad! Ja spijt dat ik niet veel eerder naar Dr. Shamim Khorsand ben gegaan....

Ik had heel veel pijn met 't bewegen van mijn nek. Ook had ik moeite om mijn hoofd recht op mijn schouders te houden en dat is erg lastig als je veel achter de computer zit voor je werk. Maar ook b.v. het fietsen op de hometrainer was geen pretje!

Tijdens mijn 1e afspraak werd er een scan van mijn nek gemaakt en dat bevestigde wat ik eigenlijk al wist, Dr. Shamim moest aan het werk!!! De 1e weken ging ik 2 x per week naar Dr. Shamim en merkte meteen verlichting, niet alleen met de pijn maar ook tijdens het hardlopen. Ik had het gevoel veel dieper / vrijer te kunnen doorademen en daardoor kon ik ontspannen lopen! Na een paar weken hebben we de behandelingen afgebouwd naar 1x in de week en 1x in de twee weken. Tussendoor als aanvulling op de behandeling ben ik naar de masseuse, Jennifer, geweest (ook in het gebouw aanwezig ) en dat raad ik echt iedereen aan! Inmiddels ben ik klachten vrij en is mijn volgende afspraak pas over 1 maand!!

Kortom om een lang verhaal kort te maken, ik functioneer weer, pijnvrij en ben weer een stuk vrolijker!! En ik ben ook zeker niet meer van plan om zo lang door te lopen met pijn en zal uit voorzorg / onderhoud veel eerder een afspraak maken met Dr. Shamim. Ik bedoel, waarom wel 2x in een jaar voor controle van het gebit naar de tandarts en waarom niet naar de Chiropractor voor controle van het lichaam!?

naar boven

patienten aan het woord

“Omdat ik na een jaar dokteren van de oorzaak van mijn klachten af wilde, heb ik de chiropractor bezocht. Al na enkele behandelingen namen de klachten structureel af! Inmiddels ben ik al enkele maanden pijnvrij en bezoek ik de chiropractor alleen nog ter controle.” Lees verder »

3D spine simulator

Bekijk deze interactieve presentatie van de wervelkolom

e-mail nieuwsbrief

Ieder kwartaal een gratis nieuwsbrief vol informatie en tips over gezondheid en een gezonde levensstijl.
Meld u nu aan »

Delen |

gratis e-boek

Het is niet alleen rugpijn, het is het totaal plaatje.
Helaas zien we rugpijn als iets dat behandeld moet worden als we er last van hebben, in plaats van iets dat we kunnen voorkomen met gezonde levenskeuzes en het behouden van een gezonde wervelkolom. Download »

nieuwe rubriek

VOEDINGSADVIES
Vitamine D Revolutie: dit boek bespreekt onderzoek naar de werking van vitamine D en laat zien dat een gebrek hieraan in verband staat met een veelheid aan ziektes. Lees verder »