Chiropractie Natuurlijk

Opleiding

De studie chiropractie is een universitaire opleiding en komt deels overeen met de studie geneeskunde. Na vijf jaar kan de student in het bezit zijn van het diploma, waarna nog een verplicht stagejaar volgt.

Chiropractie is een zware en intensieve studie. Mensen die besluiten deze opleiding te volgen zijn over het algemeen zeer gemotiveerd. Ook omdat de studie erg duur is. Universiteiten die chiropractie aanbieden zijn in de Verenigde Staten, Engeland, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Canada en Australië.

Het overzicht hieronder laat een vergelijking zien van het aantal lesuren van de opleidingen chiropractie en geneeskunde aan Amerikaanse universiteiten.

Chiropractie vak Geneeskunde
540
Anatomie/embryologie
508
240
Fysiologie
320
360
Pathologie
401
165
Scheikunde
325
120
Microbiologie
114
630
Diagnostiek
324
320
Neurologie
112
360
Röntgenscan
148
60
Psychiatrie
144
60
Gynaecologie
148
210
Orthopedie
156
3.065
subtotaal
2.706
Manipulatie andere verplichte vakken Farmocologie
Ruggegraat correctie   Immunologie
Geavanceerde Radiologie   Chirurgie
4.485 totaal aantal uren 4.248

patienten aan het woord

“Omdat ik na een jaar dokteren van de oorzaak van mijn klachten af wilde, heb ik de chiropractor bezocht. Al na enkele behandelingen namen de klachten structureel af! Inmiddels ben ik al enkele maanden pijnvrij en bezoek ik de chiropractor alleen nog ter controle.” Lees verder »

3D spine simulator

Bekijk deze interactieve presentatie van de wervelkolom

e-mail nieuwsbrief

Ieder kwartaal een gratis nieuwsbrief vol informatie en tips over gezondheid en een gezonde levensstijl.
Meld u nu aan »

Delen |

gratis e-boek

Het is niet alleen rugpijn, het is het totaal plaatje.
Helaas zien we rugpijn als iets dat behandeld moet worden als we er last van hebben, in plaats van iets dat we kunnen voorkomen met gezonde levenskeuzes en het behouden van een gezonde wervelkolom. Download »

nieuwe rubriek

VOEDINGSADVIES
Vitamine D Revolutie: dit boek bespreekt onderzoek naar de werking van vitamine D en laat zien dat een gebrek hieraan in verband staat met een veelheid aan ziektes. Lees verder »