Chiropractie Natuurlijk

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een geneeswijze die gebaseerd is op de aangeboren intelligentie van het lichaam om zichzelf te kunnen herstellen door middel van een goed functionerend zenuwstelsel.

Zenuwstelsel
Het zenuwstelsel stuurt en controleert al onze lichaamsfuncties: organen, weefsel, spieren en ook het stofwisselings- en het immuunsysteem. De hersenen zenden essentiële boodschappen uit naar alle gebieden van het lichaam via een enorm netwerk van zenuwbanen die ontspringen vanuit het ruggenmerg. Via dezelfde, maar omgekeerde weg ontvangen de hersenen signalen die uitgezonden worden door de andere delen van het lichaam. De hersenen en het ruggenmerg zijn van zo'n cruciaal belang dat de natuur, om ze goed te beschermen, ze ieder hun eigen pantsering heeft gegeven, namelijk de schedel en de wervelkolom.

Pijn
Wanneer wervels verschoven of verdraaid zijn, kan dit irritatie of beknelling van de zenuwen tot gevolg hebben, die via de opening tussen de wervels het lichaam ingaan. Hierdoor kunnen belangrijke organen of systemen niet meer naar behoren functioneren. Men ervaart dan vaak pijn of ongemak in het gebied waar deze zenuwen meer of minder worden afgekneld. Dit is een voorbeeld van het aangeboren vermogen van het lichaam om te waarschuwen dat er iets mis is waar aandacht aan dient te worden besteed.

Subluxatie
Bovengenoemde verschoven of verdraaide wervels worden 'subluxaties' genoemd. De chiropractor is opgeleid om deze subluxaties op te heffen, zodat het lichaam weer naar behoren kan functioneren. Chiropractie is een veilige en natuurlijke benadering voor het herstel en behoud van een goede gezondheid. Het is een methode om gezond te blijven voor alle leeftijden!

Zie verder Effecten van verschoven wervels >>

patienten aan het woord

“Omdat ik na een jaar dokteren van de oorzaak van mijn klachten af wilde, heb ik de chiropractor bezocht. Al na enkele behandelingen namen de klachten structureel af! Inmiddels ben ik al enkele maanden pijnvrij en bezoek ik de chiropractor alleen nog ter controle.” Lees verder »

3D spine simulator

Bekijk deze interactieve presentatie van de wervelkolom

e-mail nieuwsbrief

Ieder kwartaal een gratis nieuwsbrief vol informatie en tips over gezondheid en een gezonde levensstijl.
Meld u nu aan »

Delen |

gratis e-boek

Het is niet alleen rugpijn, het is het totaal plaatje.
Helaas zien we rugpijn als iets dat behandeld moet worden als we er last van hebben, in plaats van iets dat we kunnen voorkomen met gezonde levenskeuzes en het behouden van een gezonde wervelkolom. Download »

nieuwe rubriek

VOEDINGSADVIES
Vitamine D Revolutie: dit boek bespreekt onderzoek naar de werking van vitamine D en laat zien dat een gebrek hieraan in verband staat met een veelheid aan ziektes. Lees verder »