Chiropractie Natuurlijk

Hoe verloopt uw chiropractische behandeling?

Tijdens uw eerste bezoek kunt u het volgende verwachten:

Intake

Onderzoek

Behandeling
De behandeling begint vrijwel altijd al bij uw eerste bezoek.
Tweede consult: diagnose en behandelplan
Naar aanleiding van intake en onderzoek stelt Dr. Khorsand een diagnose vast. Tijdens uw tweede bezoek zal hij deze met u bespreken en een behandelplan voor uw persoonlijke situatie voorstellen.

In het algemeen onderscheiden we drie verschillende fases in de chiropractische behandeling:

Fase 1: Stabilisatiefase
De eerste fase van chiropractische behandeling is erop gericht om het lichaam te stabiliseren. Om dit zo effectief mogelijk te laten verlopen is intensieve behandeling nodig (2 à 3 maal per week, afhankelijk van de persoonlijke situatie). Gedurende deze fase is het mogelijk dat er reacties in het lichaam optreden, zoals bijv. spierpijn, stijfheid of vermoeidheid. Dit zijn natuurlijke reacties in het lichaam en kunnen zich uiten in spieren die lange tijd niet goed hebben gewerkt (over- of onderbelasting). De reactie kan ook worden verzoorzaakt door het vrijkomen van toxische stoffen die zich hebben opgehoopt. Genoemde mogelijke reacties zijn van tijdelijke aard. Het is aan te raden zeer veel water te drinken en voldoende rust te nemen.
Fase 2: Fase van opnieuw opbouwen
De bedoeling van deze fase is om het lichaam (wervelkolom, gewrichten, spieren en gewrichtsbanden) er weer toe te brengen zich aan te passen aan normale omstandigheden. Na de stabilisatie is er een omgeving gecreëerd die zorgt voor goede, zachte genezing van het weefsel. Dit is van cruciaal belang aangezien dit weefsel steun biedt aan de wervels en de bijbehorende gewrichten.
LET OP: gedurende deze fase is het belangrijk om te onderkennen dat, hoewel de frequentie van de behandelingen en de pijn gewoonlijk verminderen, het proces nog steeds in een cruciale fase is. Overbelasting kan in deze fase een terugval veroorzaken. Overleg met uw chiropractor voordat u inspannende en belastende activiteiten hervat!
Fase 3: Onderhoud/preventie
Nadat uw wervelkolom gestabiliseerd is, is het aan te raden om op regelmatige basis terug te komen, zodat gecontroleerd kan worden of er niet opnieuw wervels verschoven zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor uw algehele gezondheid, maar het is tevens een goede manier om terugval of nieuwe klachten te voorkomen. Aangezien bij iedereen zowel het lichaam als de manier van leven verschillend is, zal ook de frequentie van regelmatige controles verschillend zijn. Tegen die tijd zal uw chiropractor u hierover adviseren.

 

Vragen? Klik hier >>

patienten aan het woord

“Omdat ik na een jaar dokteren van de oorzaak van mijn klachten af wilde, heb ik de chiropractor bezocht. Al na enkele behandelingen namen de klachten structureel af! Inmiddels ben ik al enkele maanden pijnvrij en bezoek ik de chiropractor alleen nog ter controle.” Lees verder »

3D spine simulator

Bekijk deze interactieve presentatie van de wervelkolom

e-mail nieuwsbrief

Ieder kwartaal een gratis nieuwsbrief vol informatie en tips over gezondheid en een gezonde levensstijl.
Meld u nu aan »

Delen |

gratis e-boek

Het is niet alleen rugpijn, het is het totaal plaatje.
Helaas zien we rugpijn als iets dat behandeld moet worden als we er last van hebben, in plaats van iets dat we kunnen voorkomen met gezonde levenskeuzes en het behouden van een gezonde wervelkolom. Download »

nieuwe rubriek

VOEDINGSADVIES
Vitamine D Revolutie: dit boek bespreekt onderzoek naar de werking van vitamine D en laat zien dat een gebrek hieraan in verband staat met een veelheid aan ziektes. Lees verder »